Boedepest F1 2024 - 17 juli
17 juli 2024 - Maribor, Slovenië
Woensdag 17juli 2024: Warm weer en een verplaatsing naar Maribor
Goede nachtrust en vroeg uit de veren om aan een heerlijk uitgebreid ontbijt te gaan beginnen. Want daar lag heel wat lekkere - smakelijk dingen. Laat ik zeggen voor ieder wat wils. Ik mijn geval heel wat wils. We waren om kwart voor acht in deze snoep zaal en 08:30 liepen we naar buiten om ons om te kleden. Het was jammer dat er maar één koffie automaat werkte dat verteerde de gehele cycles. Toen we naar buiten liepen bij deze ontbijtzaal hadden we wel het gevoel dat we voorlopig niets te eten wilde hebben. We zaten vol. We zijn eerst naar een benzine station gereden voor de goedkope benzine (1,77 voor octaan 100) en een liter olie voor John zijn olie slurper. Want die gebruikt 1500km / 1/2 liter olie. Dus het was echt tijd voor wat smeermiddelen in zijn motor. We hebben daar maar gelijk onze Cooldown vesten gedrenkt in koud water om onze lichamen een beetje af te koelen. En moet gezegd, dat werkt echt. Het was al 30 graden en met een leerpak aan zweet je dan echt peukjes. Als je op de snelweg rijdt koelt dat door rijwind nog wel wat af. Maar wind van 30 graden wordt geen 20 graden ook al rijdt je 200 km/uur. NA een uurtjes bij een Raststate gestopt voor een bak koffie en in mijn geval voor een lekker Appel strudel zonder slagroom. Wat ik allemaal niet doet om mager te blijven. Nog even naar de toilet a 1,- per plas beurt.
Ja kan er maar vanaf zijn en het heeft een ontlastend gevoel. Om 12:00 gingen we de warme woestijn wind weer in en moesten we nog 120km.
Het was wel over de snelweg allemaal voor mijn nek te ontzien. Om 13:00 waren we bij onze sjeike onderkomen. We hadden de code via een email ontvangen om de deur van de kamer te openen. Het was ook weer een echt schitterende kamer en toilet voorzieningen. Een heerlijk airco stond te draaien en dit bij 36 graden is het een genot om een kamer binnen te komen waar het 23 graden is. Heerlijk koel, snel uit de kleren en onder de regen douche. Ik heb me gelijk geschoren dus ik had weer een baby huidje van 76 jaar. We zijn na deze opfris beurt de stad Maribor onveilig gaan maken. Er is hier zat te zien en te bekijken. De dame van het hotel heeft zo het één en ander uit staan leggen wat we moesten gaan bekijken. De lijst vond ik te lang omdat het op dat moment 37 graden was. Wel wat bekeken maar wel gelaten voor wat het was. Wel op aanraden van dezelfde vrouw naar advies geluisterd wat betreft de Bascarsilja Restaurant. Dat was een heel goede keus van deze dame. Het eten was bijzonder goed en smakelijk. Ik had een gemixte grill en John had Pisana dolma een soort van gevulde deeg bal met uien - gehakt - courgette etc. Het smaakte goed zei John en apart. We namen een ijsje met pruimen en walnoten en ijs als dessert. Toen nog een dubbele Espresso en Cappuccino voor John, Het was een goed bezocht zaakje wat altijd een goed teken is. En dat werd bevestigd door de kwaliteit van het eten, grandioos was het. Toen we daar om 19:00 naar buiten liepen zijn we nog even bij een zaakje buiten gaan zitten voor een fris drankje. Een soda water voor John en een cola Zero voor de oudste. Daar even zitten kijken wat daar allemaal voorbij kwam wandelen. We zijn daar om 20:00 weg gegaan om terug te wandelen naar ons goede onderkomen wat aan de rivier Drau. Nu buiten zittend op het terras dit verhaaltje gaan intikken.
Morgen vertrekken we van hier om bovenlangs het Balaton meer te gaan rijden. Dat is ongeveer 250km. Morgen wordt het weer zo snoeiheet

Ik begrijp dat het wat beter gaat met de nek en dat is een goed teken ,ook plezierig dat het goed weer is .
Groetjes van ons
Dat gerecht van John ziet er lekker uit!
Op naar een nieuwe dag, en misschien weer een beetje beter met je nek🙏🏻
Groetjes Hannie
We zijn vanmorgen na een goed verzorgd ontbijt om 08:30 gaan rijden met weer warm weer. Op dit moment zitten we aan het Balaton meer in Hongarije en zijn aan het zwemmen.
We moeten nog 80km naar ons hotel.
Maar het is 34 graden.
Groeten van ons